Forsiden |  Regler |  Lenker | 

Lenker

Organisasjoner
Snooker-nettsteder
Personer
Snookerklubber
Andre biljardsider
Online snooker
snooker

Lenker

Lenkene på denne siden er til nettsteder som er skrevet på enten norsk eller engelsk, hvis ikke annet er påført. Kom gjerne med forslag til lenker som hører hjemme her til post@snooker.no.

Organisasjoner

Norges Biljardforbund (The Norwegian Billiard Federation)
Norges Biljardforbund har det overordnede ansvar for all biljardidrett i Norge, det vil si alle de tre grenene (pool og carambole i tillegg til snooker). Norges Biljardforbund er et særforbund i Norges Idrettsforbund, og har omlag 5000 medlemmer fordelt på 45 klubber over hele landet. De arrangerer Norgescup og Norgesmesterskap og flere mindre turneringer.

Jason Hansen fra Stavanger er snooker-kontakt i Norge. Han er medlem i Norsk snookerforum her på disse sidene, så du kan jo prøve å kontakte han der hvis du lurer på noe angående snooker i regi av Norges Biljardforbund.

IBSF - The International Billiards & Snooker Federation
IBSF er en organisasjon som har ansvaret for snooker og engelsk biljard for amatører over hele verden. Målet for IBSF er å koordinere, promotere og utvikle biljard- og snookersporten på et amatørnivå, samt være ansvarlige for ulike mesterskap.

World Snooker
World Snooker (tidligere World Snooker Association) er det profesjonelle motstykket til IBSF, og har dermed ansvaret for snooker og engelsk biljard for profesjonelle over hele verden. World Snooker har ansvaret for all policy, og passer på de økonomiske forholdene rundt profesjonell snooker og biljard. De tar seg av alle aspekter rundt spillet, inkludert sponsorer, TV-kontrakter, media og turneringer.

Swedish Snooker Association
Dette er det offisielle svenske snooker-nettstedet (på svensk).

Svenska Biljardförbundet
Nettstedet til det svenske biljardforbundet, som også har ansvaret for snooker (på svensk).

Den Danske Billard Union
Nettstedet til det danske biljardforbundet (på dansk).

Billiardsamband Íslands
Nettstedet til det islandske biljardforbundet (på islandsk).

Finska Biljardförbundet rf
Nettstedet til det finske biljardforbundet (på finsk).

Snooker-nettsteder

WWW Snooker
WWW Snooker er et nettsted med mye interessant informasjon om snooker. Nettstedet er norsk, men er skrevet på engelsk. En underside til WWW Snooker er Snoohoo som har samlet hundrevis av snookerlenker.

Snookersi'a
En oversikt over resultater fra NM og Norgescup i snooker, samt fra Nordisk mesterskap.

Sandefjord Bowling og Biljard - Forenklede snookerregler
Hvis du vil ha et alternativ til snooker.no sine forenklede snookerregler på norsk, kan du gå til denne nettsiden.

Snookersiden
Et nettsted som tar for seg snooker i Danmark (på dansk).

Snookerworld - snooker.dk
Et dansk privat nettsted om snooker (på dansk).

The Global Snooker Centre
Nettstedet hevder å være verdens største snookerportal.

110snooker
Et skotsk nettsted om snooker, som er et undernettsted av "110sport" som handler om golf i tillegg til snooker.

O'Sullivan gjør 147 på 5 minutter og 20 sekunder
Se hvordan O'Sullivan klarer en 147-serie på 5 minutter og 20 sekunder i World Snooker Championship i 1997 (RealPlayer). Hvis du har treg internettforbindelse, kan samme filmsnutten ses her med dårligere kvalitet. Filmsnutten ligger nå også på YouTube i flere varianter, blant annet den som ligger her:

Embassy World Snooker
Hvert år blir "Embassy World Snooker Championship" arrangert i Sheffield i England, og er av de fleste regnet for å være det absolutte høydepunktet i snooker-verdenen.

alt.sport.snooker
Nyhetsgruppe (news) om snooker.

Snooker-personer

Nettstedene her er i all hovedsak skrevet på engelsk.

Michaela Tabb
Du har sikkert sett henne hvis du har sett snooker på TV. Michaela Tabb er den kvinnelige dommeren som dømmer toppkamper i profesjonell snooker. Her presenterer hun seg selv med tekst og bilder.

Eirian Williams
En side av en profesjonell toppdommer, Eirian Williams, som handler om det han kan - å dømme snookerkamper. Her finner du for eksempel bilder som viser hvordan kulene skal settes på plass, samt mye mer.
(Advarsel: Irriterende musikk på nettstedet! Jeg klarte å slå av musikken ved å klikke én gang på selve nettsiden, og deretter trykke ESC-tasten.)

Klubber hvor det spilles snooker

Mangler klubben din her; send en e-post til post@snooker.no. Klubben må ha et aktivt snookermiljø for å være listet her.

Stavanger biljardklubb

Oslobiljard1 Snoooker & Pool

Oslo Biljardklubb

Andre biljardsider (pool og carambole)

Pool-regler
Norges Biljardforbunds side med forenklede pool-regler på norsk, samt lenker til fullstendige pool-regler på engelsk.

Helges Carambole-side
Et nettsted med regler og teknikkleksjoner innen carambole; biljardgrenen som normalt spilles med 3 kuler på et bord uten hull.

AlltOmBiljard
En side beregnet for svenske biljardentusiaster (på svensk).

Spill snooker online på nettet

GameDesire
Her kan du gratis spille snooker med andre verden over. Det er også satt opp en egen snooker league for dette spillet som driftes av *sara her. En alternativ lenke til nettspillet er denne. Diskuter spillet i forumet. (Takk til "Hunter", "madforTIL" og "*sara" for tipset!)

Lightning Break
Et spill som "baserer" seg på snooker, men er litt spesielt. Diskuter spillet i forumet. (Takk til "Verbal Kint" for tipset!)

WCS 2004
World Championship Snooker (2004) er et spill som må kjøpes. Lenken over går til en informasjonsside om spillet. Diskuter spillet i forumet. (Takk til "Jason" for tipset!)

Multiplayer Snooker
Her kan du spille snooker mot andre verden over etter at du har registrert deg. Les mer, og diskuter spillet i forumet. (Takk til "ibanez" for tipset!)

iSnooker
Her kan du spille mot andre verden over, etter at du har lastet ned et program på PC-en. Det er gratis å prøve, men det koster å få fulle rettigheter som blant annet en egen ranking, mulighet for deltakelse på egne iSnooker-turneringer, aksess til alle "rommene" hvor de beste spiller, og mer. Diskuter spillet i forumet. (Takk til "Eple" for tipset!)

© snooker.no 2004-2006
Oppdatert 28. januar 2007 av post@snooker.no